16 vjeçja që lindi pa krahë dhe u bë balerinë, tani është bërë inspirim për shumë të rinj me paaftësi

Ajo ka inspiruar shumë persona me performacat e saja, duke rritur sensibilitetin për personat me aftësi të kufizuara.

Një balerinë e lindur pa krahë, ka inspiruar botën me aftësitë e saj të vallëzimit.
Vitoria Bueno, 16 vjeçe nga Brazili, po ndjekë ëndrrën e saj të bëhet një balerinë pavarësisht paaftësisë së saj.
Ajo filloi baletin pas këshillës së fizioterapeudit të saj, që e vërejti pasionin e vajzës për të vallëzuar.

Që prej atëherë, Vitoria është bërë një sensacion në media sociale, ku ajo vazhdimisht poston video dhe foto të vetat teksa vallëzon balet.

Kur nëna e Vitorias e dërgoi për herë të parë në balet, ajo ishte 5 vjeçe, dhe nëna e saj shqetësohej se vajza e saj nuk do të përshtatet.

E lindur pa krahë, ëndrra e Vitoras për tu bërë balerinë dukej jo realisitke, sidomos në një qytet të vogël rural të Brazilit.

Ajo u trajtua si një kuriozitet, të gjithë vinin tek shtëpia e tyre për të parë se si është e mundur një fëmijë të lind pa krahë.

Por Vitoria 16 vjeçe është e fokusuar në vallëzim dhe është shumë e talentuar duke marrë parasysh që në balet mbështetja në duar është e rëndësishme.

Vitoria thotë se ajo ndjehet sikur nuk ka nevojë për krahë. Njerku i saj thotë se ajo është aq fleksibile, sa ajo mund të bëjë gjëra me këmbët e saj që ai nuk i bënë dot me duar.

Be the first to comment on "16 vjeçja që lindi pa krahë dhe u bë balerinë, tani është bërë inspirim për shumë të rinj me paaftësi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*