Cili është shteti që ofron kushtet më të sigurta të punës

Nuk është vetëm puna që bëni por mënyra sesi e bëni.
Mënyra se si trajtoheni nga punëdhënësi juaj dhe shteti ka një ndikim të drejtpërdrejtë në cilësinë e jetës suaj.
Eshtë e panevojshme të thuhet, jo të gjitha vendet ofrojnë të njëjtin lloj të kushteve të punës. Disa janë shumë mbi mesataren, ndërsa disa janë çuditërisht nën të.
Këtu janë vendet kryesore të renditura sipas kushteve më të sigurta të punës që duhet të keni në listën tuaj.
4 vendet kryesore me kushtet më të sigurta të punës:

Danimarka
Rajoni Nordik i Evropës është tradicionalisht një bastion i të drejtave të punëtorëve dhe kushteve të mira të punës. Sidoqoftë, edhe këto vende kanë një hierarki të tyren.
Nga të gjitha vendet nordike, Danimarka është vendi më i mirë për ata që vlerësojnë kushtet e mira të punës.
Punëtorëve në Danimarkë u jepen 25 ditë pushime çdo vit, mbulim i plotë i kujdesit shëndetësor, shtesa për fëmijë, përfitime të lehonisë, të paktën 5 javë kohë pushimi standarde të paguar si dhe një bonus pushimi ku merrni 1% të pagës suaj bruto çdo maj.
Nëse ndiheni të stresuar nga kushtet tuaja të punës, një lëvizje në Danimarkë mund të jetë për të mirën.
Australia.

Kur të largoheni nga Evropa, Australia është vendi tjetër më i mirë për të kërkuar punë.
Të drejtat e punëtorëve vlerësohen në Australi. Ky vend ka një nga numrat më të lartë të sindikatave ndërsa ekziston gjithashtu një sistem pajtimi shumë i fortë që financohet federalisht dhe provohet të jetë mjaft i paanshëm. Punëtorët australianë gjithashtu mund të përfitojnë nga 18 javë leje babai me pagesë, e cila vlen edhe për rastet e birësimit.

SHBA dhe Australia lejojnë vetë-sigurim, që do të thotë që ju mund të dëshironi të shikoni në tipare alternative nëse ndiheni sikur nuk do të kompensoheni për një incident në vendin tuaj të punës.
Duke thënë, Australia ka një nga sistemet më të mira të kujdesit shëndetësor në botë, sistemi i tyre është më se i aftë të mbulojë pothuajse nevojat e të gjithëve.

Kanada.
Nëse jeni në kontinentin e Amerikës së Veriut dhe pyesni veten se ku është vendi më i mirë për të punuar, përgjigjja është Kanada.

Vendi më verior në Amerikën është shtëpia e legjislacionit që është mjaft mbrojtës ndaj punëtorit.
Punëtorët në Kanada marrin sigurime shëndetësore të financuara nga shteti, zgjedhjen e mjekut kurues, si dhe shumicën e provincave që mbulojnë pretendimet e stresit mendor pa ndonjë dëmtim fizik.

Shtrirja për të cilën mund të aplikojnë punëtorët e Sigurimit të Punësimit është e pamasë . Kanadezët janë të mbuluar për të gjitha llojet e lëndimeve të lidhura me punën, humbjen e punës, dhe më shumë.
SHBA.
Nuk është sekret që Shtetet e Bashkuara janë të prirura më shumë drejt të drejtave të punëdhënësve sesa të drejtave të punonjësve.

Për sa i përket sigurimit shëndetësor, punëtorët në SH.B.A. nuk kanë të drejtë për asnjë plan të kujdesit shëndetësor të financuar nga shteti.

Ekzistojnë gjithashtu kufizime në terapinë fizike në disa shtete.
Pavarësisht se është superfuqia më e madhe në botë, ligjet e mbrojtjes së punëtorëve në SHBA janë prapa kurbës në krahasim me kombet e tjera të botës së parë. Ju gjithashtu mund të dëshironi të kontrolloni nëse vendi juaj i punës ka mundësi për diskriminim dhe përfundim të gabuar për të siguruar që vendi juaj i punës po ofron një mjedis të sigurt dhe të qëndrueshëm për shëndetin tuaj mendor.

Be the first to comment on "Cili është shteti që ofron kushtet më të sigurta të punës"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*