Jetime dhe e paralizuar, këlyshja alpaka tani vrapon me rrota

Freisen, Gjermani – Kur Ronja Pohl e pa për herë të parë pa këlyshen alpaka me aftësi të kufizuara në fermën e një shoku, zemra e saj u tret nga dhimbja dhe ajo vendosi t’i jepte jetimes së vogël një shtëpi – dhe një pajim të veçantë me rrota për të ecur me të.
Me emrin Marie, dy këmbët e pasme të këlyshes mbetën të dëmtuara rëndë nga një lindje traumatike ku ngordhi nëna dhe motra.që vrau nënën dhe motrën e saj.
“Ajo hovte rreth e rrotull sikur të donte t’u tregonte të gjithëve se kishte karakter të fortë dhe dëshironte të jetojnte edhe pse dy nga këmbët e saj qenë të dëmtuara”, tha Pohl 20-vjeçare për Reuters.
Pasi e mori me vete në shtëpinë e re në fermën e kafshëve pranë Frankfurtit ku ajo punon, Pohl e çoi Marian te një veteriner, i cili ia preu një këmbë të pasme dhe e hyri në kontakt me një kompani që bënte karroca për kafshët.

Maria, e lidhur me karrocëzën e vogël me porosi, tani vrapon e lumtur rreth hambarit të Pohl, duke krijuar bashkëveprim shoqëror me qengjin Schlufine dhe duke përshëndetur kafshët e tjera gjatë rrugës.
“Ajo tani i zgjidh shumë probleme vetë. Nëse bie, do që të ngrihet vetë – nëse i pëlqen, “tha Pohl.
“Sapo ajo të jetë në gjendje të mbajë peshë edhe në këmbën e saj të tretë, do t’i vëmëë një gjymtyrë artificiale dhe do të bashkohet me tufën e alpakave të të dashurit tim për të jetuar një jetë normale si këto kafshë.

Be the first to comment on "Jetime dhe e paralizuar, këlyshja alpaka tani vrapon me rrota"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*