Jeton në veturë, mësuesi mori 27 mijë dollarë dhuratë nga nxënësit e tij në ditëlindjen e 77-të

Ai i mësoi mirë ata.
Një mësues zëvendësues që nuk ka shtëpi dhe jeton në veturën e tij Ford Thunderbird të 1997 mori një dhuratë 27 mijë dollarë për ditëlindje nga ish-nxënësit e tij, pasi njëri prej tyre organizoi një mbledhje fondesh në Fontana, Kaliforni, i njohur si Z. V, raporton KCAL 9.
Steven Nava tha se çdo ditë gjatë rrugës për në punë ai sheh arsimtarin e moshuar Jose Villarruel duke filluar mëngjesin e tij duke marrë atë që i nevojitet nga bagazhi i makinës së tij 24-vjeçare.
Nava vendosi të fillojë një faqe interneti për mbledhjen e fondeve me qëllimin për të mbledhur 5,000 dollarë për mësuesin. Por ai i tejkaloi pritjet.
“Ne nuk i vlerësojmë mjaft këta mësues dhe kjo është diçka që duhet të bëjmë”, tha Nava.

Villarruel tha se ai jetonte në veturën e tij që nga viti 2013, por gjërat u shtrënguan veçanërisht në fillim të pandemisë kur shkollat u mbyllën dhe shërbimet e tij nuk ishin më të kërkuara. Ai nuk është në gjendje të përballojë një shtëpi sepse dërgon para në Meksikë, ku jeton familja e tij.
Mësuesi mirënjohës kishte pak fjalë për iniciativën dhe bujarinë që çuan në fatin e tij të papritur të mirë.

Be the first to comment on "Jeton në veturë, mësuesi mori 27 mijë dollarë dhuratë nga nxënësit e tij në ditëlindjen e 77-të"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*