Junta e Mianmarit bën ofertë për armëpushim, por jo për protestuesit

Junta e Mianmarit njoftoi të mërkurën se po zbaton një armëpushim të njëanshëm, por bëri një përjashtim për veprimet që prishin operacionet e sigurisë dhe administratës së qeverisë – një referencë e qartë për lëvizjen masive që ka mbajtur protesta të përditshme në të gjithë vendin kundër marrjes së saj të pushtetit në shkurt, raporton AP.
Njoftimi erdhi pas një stuhie luftimesh me të paktën dy nga organizatat guerile të pakicave etnike që mbajnë një prani të fortë në zonat e tyre përkatëse përgjatë kufijve.
Më shumë se një dhjetë grupe të tilla kanë kërkuar për dekada më shumë një autonomi më të madhe nga qeveria qendrore, ndonjëherë përmes luftës së armatosur. Edhe në kohë paqeje, marrëdhëniet kanë qenë të tensionuara dhe armëpushimet e brishta.

Lëvizja kundër grushtit të shtetit të 1 shkurtit që rrëzoi qeverinë e zgjedhur të Aung San Suu Kyi përqendrohet në mosbindjen civile, duke u bërë thirrje punonjësve në sektorët publik dhe privat të ndalojnë punën që mbështet makinerinë e qeverisjes.

Be the first to comment on "Junta e Mianmarit bën ofertë për armëpushim, por jo për protestuesit"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*