“Kap minj për të jetuar” 33 vjeçari s’mund të jetë më i lumtur me punën e tij

Nuk ka shumë njerëz që e kanë zili atë që James Molluso bën për të jetuar.
33-vjeçari ka kaluar më shumë se një dekadë duke vrarë buburrecat dhe duke kapur minjtë në New York.
“Një ditë tipike mund të fillojë me një problem të thjeshtë miu në shtëpinë e dikujt, ose insekte që zvarriten në të gjithë shtratin e dikujt ose trupin e tij“, thotë ai.
Pavarësisht se punon gjashtë ditë në javë, duke u zvarritur në hapësira të ngushta për t’u përballur me të panjohurën, James thotë se ai e do punën e tij dhe nuk do të bënte asgjë tjetër.
Me një person mesatar që kalon disa dekada të jetës së tij duke punuar, cili është çelësi për të qenë i lumtur në vendin e punës?
“Të mësuarit për të dashur garën e minjve,” thotë ai.
James jo gjithmonë ëndërronte të ishte një “kapës” miu.
Si adoleshent ai mendoi të bashkohej me policinë dhe pothuajse pranoi një punë në Departamentin e Zjarrfikësve në New York.

“Ajo ishte karriera në mendjen time,” thotë ai.
Por ai zgjodhi të bentë një punë që jo të gjithë janë të gatshëm ta pranojnë.
Sot, James thotë se mirënjohja që merr nga klientët është ajo që e çon nga shtrati në mëngjes.
Laurie Santos, profesoreshë e psikologjisë në Universitetin Yale, thotë se ekziston një ndryshim i madh midis asaj që shoqëria thotë se njerëzit duhet të vlerësojnë në karrierën e tyre dhe asaj që në fakt i bën ata të lumtur.
“Ne mendojmë se gjithçka ka të bëjë me pasurinë dhe prestigjin”, thotë ajo. “Por ajo që e bën vërtet një punë të mirë është: a po ndiheni sikur po bëni mirë në botë? A ndiheni sikur po përparoni? A ndiheni sikur jeni të lidhur me njerëz?”

Ashtu si James, të jesh në gjendje të ndihmosh njerëzit “në momentin e tyre më të keq ” është shpesh më e rëndësishme sesa të fitosh një shumë të madhe lekësh, shton ajo.

Të kesh një ndjenjë të qartë identiteti në rolin tënd është gjithashtu e rëndësishme për mirëqenien.
Autori John Bowe, i cili foli me më shumë se 100 punëtorë për librin e tij Gig: Amerikanët flasin për punët e tyre, thotë: “Njerëzit që dukeshin më të lumtur ishin njerëz që punonin për komunitetin.”
Shumë njerëz të palumtur kanë punuar për korporata të mëdha, duke bërë punë që paguhen mirë, por shpesh pa kuptim, raporton BBC.

Be the first to comment on "“Kap minj për të jetuar” 33 vjeçari s’mund të jetë më i lumtur me punën e tij"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*