Kosovë, java e ardhshme pushim për të gjitha shkollat

epa08661779 Preparations are in place at 'Itis Volterra Elia' school for the return of students to class after the coronavirus pandemic lockdown, in Ancona, Italy, 11 September 2020. Italy's schools are set to reopen on 14 September for the new academic year for the first time since they were closed early in March because of the coronavirus emergency. EPA-EFE/Stefano Sacchettoni

Ministrja e Arsimit Shkencës së Kosovës, Arbërie Nagavci ka publikuar Vendimin për pushimin pranveror. Sipas njoftimit java e ardhshme do të jetë pushim për të gjitha shkollat e Kosovës, e që kjo periudhë do të shfrytëzohet për dezinfektimin e plotë të hapësirave shkollore.
Ky është njoftimi i plotë i ministres Nagavci:
Sot kam nënshkruar Vendimin që pushimi pranveror të realizohet me 6-8 prill, pra përfshirë ditët e pushimit, mësimi do të rifillojë.
Uroj që ky pushim të ndikojë në ruajtjen e shëndetit publik, uljen e rasteve të reja të infektimit me COVID/19, në mirëqenien fizike dhe mendore të nxënësve dhe prindërve të tyre, mësimdhënësve dhe stafit tjetër në shkolla.
Kjo periudhë do të shfrytëzohet për dezinfektimin e plotë të hapësirave shkollore.
Mësimdhënësit dhe udhëheqësit në shkolla do të reflektojnë dhe analizojnë punën e tyre në periudhën e parë dhe të dytë, ashtu si dhe do të përgatiten për përfundimin sa më të suksesshëm të vitit shkollor.

Në takimet që kam pasur këtyre ditëve me përfaqësues të të gjithë akterëve të përfshirë në arsim, kemi arritur një pajtueshmëri të plotë jo vetëm për këtë pushim, por edhe për zëvendësimin e ditëve të humbura në fillim të vitit shkollor.
Në takimet e punës shpreha dhe brengat e mia për cilësinë e mësimdhënies dhe mësimnxënies gjatë këtij viti të vështirë dhe sfidues shkollor, pabarazive që mund të jenë shtuar tek nxënësit dhe arritjes së rezultateve të pritura. Në këtë drejtim, shumë shpejtë do të nxjerrim dhe Vendimin për organizimin e mësimit plotësues dhe shtesë për nxënësit që mund të kenë pasur ngecje, sidomos për filloristët, për çfarë pat mbështetje të plotë nga të gjitha palët.

Be the first to comment on "Kosovë, java e ardhshme pushim për të gjitha shkollat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*