Ky shtet bllokon por nog.rafinë nëpër celularë

Guvernatori republikan i Utah ka nënshkruar legjislacion që kërkon që të gjithë celularët dhe tabletat e shitur në shtetin konservator të bllokojnë automatikisht pornografinë.
Kritikët po e quajnë lëvizjen përçarëse një ndërhyrje të rëndësishme në të drejtën e Amendamentit të Parë për fjalën e lirë.
Guvernatori Spencer Cox pretendon se masa do të dërgojë një “mesazh të rëndësishëm” në lidhje me parandalimin e fëmijëve për të hyrë në përmbajtje të qartë në internet.
Asnjë hap i menjëhershëm drejt zbatimit nuk do të bëhet nëse pesë shtete të tjera nuk miratojnë ligje të ngjashme ,një dispozitë e futur për të adresuar shqetësimet do të ishte e vështirë të zbatohej.
Kjo është lëvizja e fundit në fushatën legjislative të Utah për të kufizuar disponueshmërinë e pornografisë.

Be the first to comment on "Ky shtet bllokon por nog.rafinë nëpër celularë"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*