Mbërrijnë në Greqi turistët e parë izraelitë, secili me certifikata vaksinimi

Turistët e parë izraelitë mbërritën në Greqi duke pasur secili me vete certifikatat e vaksinimit.
Një nga fluturimet e para me izraelitë, siç raportohet nga OPEN, mbërriti pak para orës 11 të mëngjesit. Turistët nga Tel Aviv kishin në duar certifikatën e vaksinimit, e cila u lejon atyre të fillojnë pushimet menjëherë, pa karantinë. Kujtohet se sipas Presidentes së Komisionit, Ursula von der Leyen, çertifikata dixhitale e gjelbër është një ” pasaportë për normalitetin “, pasi do të lehtësojë qytetarët evropianë që të lëvizin lirshëm përsëri brenda kufijve të brendshëm të BE, duke shijuar një nga të drejtat themelore të dhëna atyre nga Traktatet Evropiane.
Disa javë më parë, në intervista për mediat ndërkombëtare, Ministri i Turizmit, Haris Theocharis, foli për pozicionet e qeverisë Greke rreth hapjes zyrtare të turizmit më 14 maj, certifikatat e vaksinimit,vaksinën AstraZeneca, si dhe prototipat shëndetësorë që do të zbatohet posaçërisht për lëvizjen e turistëve britanikë në Greqi.

Në një intervistë me Times, Ministri i Turizmit nënvizoi se “të gjitha lëvizjet dhe vendimet tona synojnë Greqinë për të ruajtur historinë e saj, si një nga destinacionet më të sigurta në botë “.
Në të njëjtën kohë, Z. Theocharis iu referua një ” plani bashkëpunimi me disa vende ” përpara hapjes zyrtare të turizmit grek më 14 maj, si më poshtë: ” Ne jemi të kënaqur të hapim çështje më të hershme dhe të sakta që mund të lindin, me vendet që konsiderohen më të sigurta se të tjerët. “Mbretëria e Bashkuar, Izraeli dhe disa vende të tjera janë në krye të listës sonë”.

Be the first to comment on "Mbërrijnë në Greqi turistët e parë izraelitë, secili me certifikata vaksinimi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*