Njihuni me 19-vjeçarin shqiptar që do të shkojë në Mars, si e përzgjodhi NASA mes 12 milionë njerëzve

Bennet Nura, nga Kosova është vetëm 19 vjeç. Ai prej tre vitesh jetën në Holande, ku vazhdon studimet për shkenca kompjuterike.
Emri i Bennetit do të mbahet mend nga të gjithë shqiptarët pasi ai do të jetë shqiptari i parë që do të shkojë në planetin mars.
Gazetarja R.Muça: Bennet, do të bësh një udhëtim të pazakonte jevetëm 19 vejca dhe je përzgjedhur nga NASA për të shkuar në planetin Mars. Kjo përzgjedhje u bë në mesin e 12 milion njerëzve që aplikuan për të shkuar në këtë planet. Ju aplikove? Përse u përzgjodhe ti?
Bennet: Unë aplikova tek website i Nasas, dhashë të dhënat e mia si emrit dhe shkollimi e ma pas u përzgjodha në mesin e 12 milion njerëzve, gjithsej do të shkojmë në Mars 100 mijë persona.
Gazetarja R.Muça: Si u bë përzgjedhja, a duhej të plotësoje ndonjë kriter të Nasas?
Bennet: Duhet të jesh i interesuar për shkencën dhe të kesh përfunduar klasën e pestë për shkencë.

Gazetarja R.Muça: Kur është parashikuar që të bëhet ky udhëtim?
Bennet: Njerëzit e parë do të shkojnë në 2026, më pas do të shkojmë të gjithë ne që jemi përzgjedhur.
Gazetarja R.Muça: Përse po bëhet ky udhëtim për në Mars?
Bennet: Ky udhëtim do të bëhet për të gjetur jetë, ose ujë në atë planet. Me pas ne njerëzit mund të shkojmë atje.
Gazetarja R.Muça: Sa do të zgjasë ky udhëtim?
Bennet: Nga Toka në Mars do të duhen 7 muaj. Unë jam shumë i interesuar për shkencën dhe më vjen mirë që mund të bëj diçka për të tani.

Be the first to comment on "Njihuni me 19-vjeçarin shqiptar që do të shkojë në Mars, si e përzgjodhi NASA mes 12 milionë njerëzve"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*