Përmbytjet nga shiu: Shumë zona të Australisë kanë urdhër për evakuim

Shumë zona në Sidnej të Australisë janë evakuar për shkak të rrezikut të madh nga përmbytjet, derisa reshjet e mëdha të shiut kanë go. ditur shtetin New North Wales të Austr. alisë.
Autoritetet australiane kanë deklaruar se kushdo që jeton në zona të ulëta të qytetit duhet të largohet nga atje.
Kryeministri Gladys Berejik. lian ka deklaruar se në shtetin verior Mid North Coast përmbytjet vetëm se kanë përfshirë qytetet dhe se situata është shumë e vështirë.
Qindra njerëz janë shpëtuar nga vërs .himet dhe janë vendosur në qendrat e evakuimit emergjent. Rrugët kryesore në këto zona të Australisë janë të mbyllura të gjitha, shkruan BBC.

Be the first to comment on "Përmbytjet nga shiu: Shumë zona të Australisë kanë urdhër për evakuim"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*