Shikoni se si “Nishi dikur ishte fortesë dhe qytet tërësisht shqiptar

Sipas studiuesit Katičić emri i lashtë i qytetit në gjuhën greke Naissós u bë Nish nëpërmjet rregullave strikte fonetik të gjuhës shqipe dhe më pas emri i qytetit në atë formë është huazuar nga kolonit e reja sllave në shekullin e shtatë.

Nishi gjendet afër 200 km në jug të Beogradit.Ka qenë një qytet i hershëm Ilir ku kanë lindur perandorë Bizantinë si Justini i I.
Sipas studiuesit Katičić emri i lashtë i qytetit në gjuhën greke Ναισσός-Naissós u bë Nish nëpërmjet rregullave strikte fonetik të gjuhës shqipe dhe më pas emri i qytetit në atë formë është huazuar nga kolonët të reja sllave në shekullin e shtatë.
Anglezi John Ross (ishte Komisioner serb në kufi ) shkruan: “Pothuajse të gjithë pjesa perëndimore e sanxhakut të Nishit ishin shqiptare mysliman..
Të gjithë ata kanë ikur në vilajetin e Kosovës , duke e lënë të gjithë vendin e tyre.

Be the first to comment on "Shikoni se si “Nishi dikur ishte fortesë dhe qytet tërësisht shqiptar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*