Turqia dhe Azerbajxhani mbajnë ushtrime ushtarake

it, duke e pajisur me armatim.
Lufta gjashtë javore përfundoi në nëntor të vitit 2020, pasi palët u pajtuan për armëpushim të ndërmjetësuar nga Rusia. Në bazë të marrëveshjes, një pjesë e rajonit dhe shtatë rrethet përreth tij u vunë nën administrimin e Azerbajxhanit, pas gati 30 vjet kontrolli nga forcat etnike armene.
Marrëveshja mundësoi vendosjen e rreth 2.000 paqeruajtësve rusë. Më shumë se 6.000 njerëz vdiqën në luftime. Statusi përfundimtar i rajonit mbetet i pazgjidhur.

Be the first to comment on "Turqia dhe Azerbajxhani mbajnë ushtrime ushtarake"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*