U kthyen të infektuar me Covid, në Zvicër u dalin në krah shqiptarëve të Kosovës: Ja pse nuk janë fajtor

Çdo pacient i tretë i kujdesit intensiv në Kosovë ose Maqedoninë e Veriut thuhet se është infektuar me virusin korona gjatë pushimeve. Kjo është ajo që supozon Task Forca për Covid-19 në raportin e saj të fundit. Për shumë zviceranë, numrat e rinj tundin kokën – dhe shqiptaret e Kosovës futen në vijën e zjarrit, shkruan media zvicerane, Nau.ch, përcjellë “Bota sot”.
Dina Wyler, drejtoreshë e Fondacionit kundër Racizmit dhe Antisemitizmit, i hedh një vështrim kritik zhvillimeve në popullatë.
“Nuk është ndonjë gjë e re që në kohë krize të kërkohen “fajtorë kujdestarë Pandemia e koronës shqetëson shumë njerëz. Por urrejtja, ksenofobia dhe racizmi nuk mund të justifikohen kurrë”, thotë Wyler.
Faji u caktohet pakicave
“Përsëri dhe përsëri, pakicat fajësohen për krizën dhe fyhen”, thotë ajo për Nau.ch, përcjellë “Bota sot”.
“Kjo nuk do të prekte vetëm kosovarët. Hebrenjtë, të huajt në përgjithësi ose njerëzit me prejardhje migrimi ishin shpesh në mesin e të akuzuarve”, deklaron Wyler.
Kurse, Lars Haefner nga Shoqëria Zvicër -Shqipëri paralajmëron gjithashtu: “Nuk ndihmon që t’ua ngarkosh fajin udhëtarëve – askush nuk sëmuret me qëllim” tha Haefner.
Në vend të kësaj, do të kishte qenë më mirë nëse autoritetet në të dy vendet do të reagonin më shpejt ndaj kërcënimit të afërt. Në Kosovë, masat e reja janë vonuar prej kohësh, shkruan Nau.ch.
Haefner beson se Zvicra duhet të tregojë më mirë rrezikun kur udhëton.
“Fajtori kujdestar” për koronavirusin
Një karantinë e hershme për të kthyerit e pavaksinuar mund të përmbante shtrirjen, shtoi Presidenti i Shoqërisë Zvicër-Shqipëri.

Be the first to comment on "U kthyen të infektuar me Covid, në Zvicër u dalin në krah shqiptarëve të Kosovës: Ja pse nuk janë fajtor"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*