Vetëm ata që nuhasin mirë mund të futen kjo është pajisja e re e provës së coronavirusit.

Infeksionet në hyrje duhet të zbulohen shpejt përmes matjes veçanërisht të saktë të temperaturës dhe një testi të nuhatjes.

Në zonat hyrëse të zyrave, fabrikave, dyqaneve dhe ndërtesave publike, pajisjet që matin temperaturën e trupit duke përdorur një aparat fotografik termik janë gjetur që nga fillimi i krizës së coronavirusit. Nëse është shumë e lartë, ju kërkohet të largoheni dhe nuk mund të hyni aty..

Këto teste ishin tepër të pasakta për sipërmarrësin austriak Meinhard Schwaiger. Si rezultat, ai zhvilloi një pajisje që mund të masë temperaturën e trupit të njerëzve veçanërisht saktësisht dhe gjithashtu të provojë nuhatjen e tyre. Kjo duhet ta bëjë të qartë shumë shpejt nëse ekziston një infeksion i mundshëm COVID-19 apo jo…?

Pajisja mban emrin iCQT, që qëndron për “Test i shpejtë interaktiv COVID-19” dhe shpërndahet nga kompania e Schwaiger, AMX Automation Technologies së bashku me Grupin PACT me bazë në Innsbruck . Pajisja është tashmë në përdorim në zonat hyrëse të disa ndërmarrjeve, përfshirë kompanitë industriale dhe pikat e shitjes.

Be the first to comment on "Vetëm ata që nuhasin mirë mund të futen kjo është pajisja e re e provës së coronavirusit."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*